2010. február 25., csütörtök

A lelek keplete


Ha a fold legkori nyomasanak, vagy a gravitacionak, vagy a fenysebesegnek van keplete, akkor a leleknek is van. Ha ugy tekintjuk a lelket mint fotont (fenyreszecske) ami kalauzol folyamatosan a vilagegyetemben, akkor a keplet valahol az abszolut fenysebeseg es az abszolut fenyelnyeles kozott van. Bar ez a megfogalmazas inkabb jelensegre utal mintsem kepletre, attol fuggetlenul minden jelenseget kepletbe lehet foglalni. Ezt akar hullamfugveny osszeomlasnak, akar a tudat es az anyag kozotti kolcsonhatasanak nevezzuk, a megfogalmazas a valosagtol azert meg tavol all, de leegyszerusitve kb. errol van szo. A lelek olyan mint egy atomrobbanas (illetve annak a milliardszorossa a vegtelenen, nem kobon es nem negyzeten, hanem a vegtelenen) az a leheto legkisebb terben elhelyezkedo 'vilagreszecske' amely a leheto legnagyobb energiaval rendelkezik. Hogy miert ennyire paranyi es egyben a leghatalmasabb is? Ahhoz, hogy a halal/ujjaszuletes pillanataban tovabb tudjon lepni egy mas letformaba, barhova 'be kell ferjen' es, hogy 'soha ne vesszen el' utazas kozben, egyben a leghatalmasabb is kell legyen. Ha ezt kepletbe kell foglalni akkor a vilag osszes kepletet ugy kell osszeolvasztani, kolazsolni, hogyha ujra reszleteire osztjuk oket, ugyanzon igazsagot fedjek.

12 megjegyzés:

Anonymous andk írta...

2 ismeretlen hatvanyozott diferenciaja lennek???

2010. február 25. 15:03  
Blogger Unknown írta...

forogj velem csak korbe,korbe......:))

2010. február 25. 15:58  
Anonymous Névtelen írta...

már vártuk a bejegyzést...ideje volt!
De minek képletek? Mitől lesz valami jobb, ha meg lehet magyarázni? A megértés öröme miatt? Legyenek hát képletek... Bánom is én...
'Kimondhatatlan jól van, ami van.
Minden tetőről látni a napot.'

2010. február 25. 17:01  
Anonymous Névtelen írta...

hat hogy konnyebb legyen elhinni teeeee,azert a kepletek

2010. február 26. 16:57  
Anonymous Névtelen írta...

Mi volna, csak képzeljük el.. mi volna, ha nem volna itt semmi lélekvándorlás, semmi újjászületés, semmi energia, semmi interszteláris kloákatermék, sem semmi lélek. Az egész az időfelesleg és az ember mítoszfüggő képzelgésének merész agyszüleménye. A halál se volna semmi más és misztikusabb mint önhitt énünk banális megsemmisülése testestül és semmi más? Csak azért mert nem vagyunk képesek elképzelni, hogy ezen a világon ne legyen valami magasztosabb és érthetetlenebb jelentésünk... ? Ha már szolipszizmus, akkor hova mind töltjük ilyennel a fejünket? Nincs elég feladatunk amúgy is a mindennapi életben? Én is pl. csak azért írom ezt mert unom magam. Ja! és be kell vásárolnom, mert felkopik az állam? Ti?

2010. március 11. 13:51  
Blogger Olivér írta...

Kaja sincs. Uzlet sincs. Ne menj vasarolni.

2010. március 12. 22:46  
Anonymous Névtelen írta...

Oké! Igazad van, igazából én se létezem! De már megjártam a boltot... Hogy ehetek?

2010. március 15. 0:36  
Anonymous Olivér írta...

lazan

2010. március 16. 20:41  
Anonymous Névtelen írta...

Köszi!

:) ez tetszik.

Kitűnő válasz!

2010. március 18. 13:27  
Anonymous Névtelen írta...

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2010. március 21. 15:58  
Anonymous regidiendi írta...

the jewel is in the lotus

2010. március 21. 16:00  
Anonymous Olivér írta...

yeah.

2010. március 22. 0:04  

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal