2009. november 2., hétfő

A halal mint atmeneti tudatallapot

Aki meg nem volt a halal tufokan az is tudja, hogy a halal kikerulhetetlen, irrevertibilis es realis, akarcsak az elet. Vagy talan ami igazan realis az az, hogy semmi nem igazan hal meg es semmi nem is igazan el.. Minden egy vegtelen folyamat. A halal pillanata az, amikor az elme elhagyja a testet es hogy mi van utanna, az van akit nem erdekel, van aki egyaltalan nem hiszi, hogy lenne barmi is es olyan is van aki teljes meggyozodessel hisz benne, sot elozo eletbol valo emlekekrol beszel. A halal utani, zavart tudatallpotban levo leny 'biotopjat' a keresztenyek purgatoriumnak nevezik, tibetiek meg Bardo stb.. De nem ez szamit lenyegeben, hogy mit hogy neveznek..
A halal elso pillanataiban levo lelek erzekeli es latja, ahogy lat mindent es mindenkit, de ot mar nem latja senki, ami szkizofrenias remalomnal is borzasztobb, elkeseredett tudatallapot, de ha minden felelmet es ketseget elenged, a vegtelen terben egyre tagabbra terjeszkedo szellem es felismeri eredeti lenyet, hogy feny, megszunhet ez az allapot. Nem kell feltetlen alagut vegen levo fenyre gondolni, az csak szimbolum (de lehet akar ugy is, sot ezt a szintu onismeretet eletunk folyaman is elerhetjuk, nem csak a halalban. Tulajdonkeppen minden egyes pillanatban, letunk barmilyen formajaban) .. Az ember a halal allapotaban kepes latni onmagat kivulrol, kepes latni eredeti lenyet.. es van visszaut is es van elore ut is, sot termeszetes halal eseten minden teljes mertekben az egyentol fugg. Lenyegeben maskor is, de az bonyolultabb kvantumpszichologiai problema, amit most nem reszleteznek..
De van visszaut is es van elore ut is. Visszautra nem szoktak terni es ha megis, nagyon ritka, de lenyegeben visszaut nem is letezik (paradoxnak tunik, de nem az) mert akkor abban az esetben az az eloreut, hogy meg visszater valamiert ebbe az eletbe..
De hol kezdodik az elet? Ugy is lehet mondani, hogy a halal teremti, de jobb ugy, hogy az elettelen testbol, vagy legalabbis elettelen testnek nevezett anayagbol lesz..
Az interstellaris vagy magyarul csillagkozi por, kod es gazfelhok, sajat gravitacioujuk hatasara forogni es surusodni kezdnek es igy csillag keletkezik. Kozepe egyre forrobb lesz es egyre szabalyosabb korforgasnak veti magat ala. Egy ido utan (nem par orarol van szo, hanem akar tobbmillio evrol) a forgas hatasara az oscsillag 'kodarabokat' dobal le magarol majd ezek egy szabalyos, ellipszis alaku palyara helyezkedven repetitiv utemben forognak korulotte. Ezek a bolygok. Nehany bolygon vagy akar csak egyen, megfelelo biokemiai recept es ido utan kialakul az elet. Persze sok mas tenyezotol is fugg, de nem erre ternek ki, hanem inkabb arra, hogy lenyeges osi eredetunk a feny. Ezert is nevetseges szamomra, hogy a vallast es a tudomanyt 'ellenfelkent' kezelik. Az egyik igy, a masik ugy determinalja, hogy mi a valosag de lenyegeben mindketto ugyanarrol beszel. Bibliaban is irja, hogy a feny gyermekei vagyunk. Az evolucio es a teremtes elmelet is ugyanaz, csak 'mas nyelven'. Ez a halal lenyege. Onmagunk meglatasa. Ha valaki az eletet szeretne megerteni, a halal a legjobb tanar. Mit tudom en .. akaszd fel magad ha nem hiszed :))

8 megjegyzés:

Anonymous Névtelen írta...

most mar csak azt kell megtudd hogy semmit se tudsz s akkor minden tiszta lessz

2009. november 2. 14:21  
Anonymous Névtelen írta...

askdlfobmdkvnjbldkc,zxmc.... .,/;l'[pl{{}]]]]dkfigiurueywhqnxjcndkk,
titokra feny deru

2009. november 2. 17:59  
Anonymous Névtelen írta...

szepen fogalmazol

2009. november 2. 18:04  
Anonymous Névtelen írta...

Ways To The Grave And The Unknown

2009. november 5. 18:07  
Anonymous Névtelen írta...

"nevtelen tisztanak":a tudat nem kezelheto ariellel

2010. január 5. 15:41  
Anonymous Névtelen írta...

ariellel nemhej...-de tobbszori olvasassal lehet neked tiszta lenne, hogy nem is mosoporbuborek

2010. február 4. 0:27  
Anonymous Névtelen írta...

"Mit tudom en .. akaszd fel magad ha nem hiszed :))"

Ez nem jatek, nem jo vicc....

2010. június 17. 11:06  
Anonymous rgdndi írta...

nem is jatek,nem is vicc,-porszivo-ne felj tole

2010. június 19. 19:34  

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal