2020. március 10., kedd

A Penz

Ertek es tavolsag. Bankjegy, penz, hitel == Bizalom es Tavolsag, megbizas es tavolsag: BIZALOM ES TAVOLSAG
A barat racionalizmus es az Uzlet vagy Piac baratsagra epul es az alapja.

tavolsag magatartas tiszteseg, tulajszam es szamtulaj, materialista ertekrend, ertekrendek vagy ertekrendeltseg vagyoni piaci, kozelrendeltseg es beszamolt bizalom, hitel. Tudattal vasarlas es eszkoz nelkul is vagyon. Teremtes csere nelkul, digitalizalt taverintes es hasznos megmaradasok.
Nem igazsagos aki jatsza az obiektivet surgossen latszonak el tul, itelkezest, hnm aki partodat fogja, barat. Objektiv aki igazat ad (univerzum) neked mert a masik fele te egesz masik. Aki mindenkinek igazat ados az nem barat, nincs igaza es nem igazsagos. Haszonleso es csal. Mindenki szubjektiv. Az obiektiv valosaghoz legkozelebb a baratsag es a vilag egeszek beke, nem mindenfele nyalas vagy fontoskodas, erzelgoseg. Masfel uralkodni akar es rendezetlenseget, felul kepzeli magat es beteg szolga, proletary, nem uzlet es nem tars. Uzlet vagy penz tarsadalom valasztasok el es kotesek meg osszekapkod szerzodotten szovetkezesek ami nem mukodik es nincs szocializalodas, elarulason vegyulo mert valotlansagos arusitas. Szocializalas nem tortenhet meg: 1. Kenyszeritve 2. Baratsag nelkul.

a birosag erzelgos, kicsinyes, bosszuskodos, csak uralkodni akar es rendezetlenseget, gyava es felol kepzeli magat szolgakent, betegkent, proletarkent.
a polgar erzelgos, kicsinyes, bosszuskodos, csak uralkodni akar es rendezetlenseget, annyira nem felol kepzeli magat ellenpontkent lebecsuli magat mert gyava, szolgakent, betegkent, proletarkent.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal